danio77 Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 Mam akwa 240l i chciałem zmienić w nim obsadę bo niewiem co oddać a co dokupić.Ale odrazu mówię ,że nie chcę ryb małych. otoo obsada którą mam- 1skalar(chcę dokupić3 lub 2) 2guraminy mozaikowe 2guraminyniebieskie 5kirysków 1agamax 3glonojady 2mułojady 1ciernioczek 4mieczyki czerwone 4molinezje 4prystelki lub bystrzyki(chcę je oddac) 1brzanka zielona 2kosiarki(chcę dokupić 2) Zakładaj tematy w odpowiednich działach. mod.Evelyn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 Jakie są wymiary akwarium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio77 Posted February 7, 2012 Author Share Posted February 7, 2012 Pisze wyrażnie w trzecim wyrazie ,że 240l. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 7, 2012 Share Posted February 7, 2012 Pisze wyrażnie w trzecim wyrazie ,że 240l. Pytam o wymiary a nie o litraż. To jest zasadnicza różnica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akwarysta97 Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Proponuję taką obsadę: - 6 skalarów - 10 kirysków - 3 zbrojniki - mułojady lub cierniooczek Resztę oddaj do sklepu zoologicznego. Gurami, mieczyki, molinezje, brzanki ze skalarami- odpada, bo będą podgryzać skalarom płetwy. Na razie masz w akwarium zupę rybną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Proponuję taką obsadę: - 6 skalarów - 10 kirysków - 3 zbrojniki - mułojady lub cierniooczek Resztę oddaj do sklepu zoologicznego. Gurami, mieczyki, molinezje, brzanki ze skalarami- odpada, bo będą podgryzać skalarom płetwy. Na razie masz w akwarium zupę rybną. Cierniooczkków nie trzyma sie pojedyńczo tylko 6+ a 6 skalarów na ten litraż o ile akwarium ma 50cm wysokości to za dużo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akwarysta97 Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Proponuję taką obsadę: - 6 skalarów - 10 kirysków - 3 zbrojniki - mułojady lub cierniooczek Resztę oddaj do sklepu zoologicznego. Gurami, mieczyki, molinezje, brzanki ze skalarami- odpada, bo będą podgryzać skalarom płetwy. Na razie masz w akwarium zupę rybną. Cierniooczkków nie trzyma sie pojedyńczo tylko 6+ a 6 skalarów na ten litraż o ile akwarium ma 50cm wysokości to za dużo. 6 skalarów na 240l spokojnie. Przepraszam miałem napisać cierniooczki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Może coś takiego: Skalar 1+1 Gurami 1+2 Kirysek 10 sztuk Zbrojnik Niebieski 1+1 lub Cierniooczek 6 sztuk lub Kosiarki 6 sztuk Brzanka Zielona 10 sztuk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts