jaakova Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Jakiś czas temu w akwa pojawiły się u mnie te glony. Myślałem, że same znikną po czasie jak okrzemki, więc usuwałem je, podmieniałem wodę, a one wciąż wracają. Świecę 9h na dobę, co2 z butli, oświetlenie: 2x18, 1x24 8000K (zazwyczaj są dwie, ale jedna się popsuła i czekam na wymianę), nawożenia aqua art classic wg. wskazań producenta. Macie pomysły co to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 Wygląda mi to na krasnorosty. Podaj parametry wody na No3 i Po4 Być może to przez za duży przepływ wody, który uwielbiany jest przez krasnale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaakova Posted January 7, 2012 Author Share Posted January 7, 2012 NO3 pomiędzy 25 a 50 mg/l ale to jeszcze przed podmianą wody. Na PO4 niestety nie mam testów. No i filtr w sumie cały czas chodzi na maxa i nurt wody całkiem spory jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted January 7, 2012 Share Posted January 7, 2012 No3 staraj się trzymać na poziomie 0.3-0.5 ml/ 1 l. wody Zmniejsz nurt wody i to może być głównym powodem. Musi chodzić 24 h lecz nie tak mocno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts