mstoerr Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Musze wyjechac na tydzień i chce zeby zacieru straczyło mi na ten czas, a jednoczesnie zyby mi w nocy ryb nie zatruło chce spowolnić reakcję i podobno dodaje się sody. a) ile tej sody na mój zacier? zacier standard 1l wody 400 gram cukru i 14 gram drożdzy (2x7gr suszone) w 1,5 l butelce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oceano Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Musze wyjechac na tydzień i chce zeby zacieru straczyło mi na ten czas, a jednoczesnie zyby mi w nocy ryb nie zatruło chce spowolnić reakcję i podobno dodaje się sody. a) ile tej sody na mój zacier? zacier standard 1l wody 400 gram cukru i 14 gram drożdzy (2x7gr suszone) w 1,5 l butelce Soda spowalnia proces zakwaszania, dzięki temu zacier może pracować nieco dłużej. Chcąc osiągnąć przytoczony efekt, na proporcje o których piszesz, zazwyczaj dodaje się jedną łyżeczkę sody i powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.