kamil1124 Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 chciałem sie dowiedziec czy odmulacz na baterie dobrze sprawdza sie w czyszczeniu podłoza moze ma ktos taki odmulacz prosze o rade bo chciałbym taki nabyc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Wiesz ja nawet o takim dobrze nie słyszałem ale uważam że lepiej trzymać się normalnego odmulacza. Im więcej elektroniki tym gorzej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcat Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Ten temat już jest na forum! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bones Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Ja mam elektryczny i to kicha na całego. Takie jest moje zdanie używam zwykłego jest 100% lepszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korozja Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 cena jest nieadekwatna. może by sie sprawdził w większym akwarium, ale w malym mija się z celem, bo wlewajaca się spowrotem woda mąci wszystko i to co leżało na dnie, co chciało się odkurzyć, zaczyna pływać po całym akwarium. prócz tego ma minimalne zanurzenie i akwarium moje - 25 litrowe jest nieco za niskie no i jest niewygodnie przez to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leosone Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 moje zdanie jest takie: mialem odmulacz tradycyjny i zanim odmulilem polowe podłoża to zlalem 3/4 wody z akwa i zaczęło mnie to troszeczke denerwować ze tak jestem poganiany przez przelewającą się wodę. Kupiłem odmulacz na baterie taki do 40cm i kłopot się skonczył. Odmulać mogę nawet 2 godziny i wody przy tym nie tracę. jedynym problemem jest to ze mam akwa 50cm i musze najpierw zlać trochę wody a potem zabierac sie za odmulanie. Sam odmulacz pracuje dobrze przy dobrym odmuleniu dna "skarpetka" z odmulacza jest aż ciężka z brudu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts