Ciesla14 Posted February 28, 2009 Share Posted February 28, 2009 Witam Mam takie pytanie czy ten nawóz jest dobrym rozwiązaniem na wzrost roślin http://www.allegro.pl/item564523254_naw ... mocja.html I jak się go stosuje na żwirze czy pod korzeniami roślin ? A może jest coś lepszego niż te kulki? A może to totalne badziewie? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
olyvka Posted February 28, 2009 Share Posted February 28, 2009 to są gliniano torfowe kulki podobno sie rosliny lepiej ukorzeniają. Ja nie stosuje tego a tez mi rosną Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Ja stosuję coś podobnego, rośliny szybciutko rosną. Kulki wkładasz pod korzeń. PS: Ja kupiłbym to w sklepie zoologicznym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 nie opłaca się, lepiej samemu zrobić coś podobnego do tego, leci PW do cieśla14. pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Nawóz opłaca się po posadzeniu żeby się roślinki przyjęły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciesla14 Posted March 1, 2009 Author Share Posted March 1, 2009 To dzięki wam za odpowiedzi a szczegulnie tobie Kirysek Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
aszami Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 musi być też odpowiednie podłoże bo większość roślin mało wymagających przeważnie potrzebuje żwirku małych kamieni,piasku ;] A w sklepie też doradzą jaki nawóz wybrać.Rośliny bez nawozy też mogą żyć. ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 piasku Nie zgodzę się, zaburza cyrkulację wody i rośliny gniją, często w ogóle się nie ukorzeniają. A w sklepie też doradzą jaki nawóz wybrać. Jakby miał słuchać tego, co w sklepie doradzą to by się nie wypłacił... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciesla14 Posted March 4, 2009 Author Share Posted March 4, 2009 Ja włąśnie kupie żwir drobny ale nie piasek Pozdrawiam I dzięki za odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts