ozyryss2 Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Witam zauważylem ze jednemu z moich otosków zrobiła sie bardzo przekrwiony pyszczek oto zdjecia prosze o pomoc co mu moze dolegac zachowuje sie normalnie bez jakis oznak choroby tylko mu sie takie cos zrobilo Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 jeżeli masz taką obsadę jak w podpisie to kakadu mogło go trochę poturbować... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozyryss2 Posted February 27, 2009 Author Share Posted February 27, 2009 wlasciwe to mi sie trafil przyjaznie nastawiony do otoczenia samiec kakadu nie wiedze zeby ganial rybki przy karmieniu troche tam kiryski scignie a otoskow nawet nie zauważa, tylko jeden ma takie czerwone drugi otosek jest normalny dlatego cos mi tu nie gralo z tym przekrwieniem moze ktos ma jeszcze jakis inny pomysl Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Jak nic mu nie jest to po co szukać choroby na siłę albo się szarpał z kakadu albo gdzieś zahaczył o podłoże Link to comment Share on other sites More sharing options...
eszte Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 A podłoże jakie masz, jakie dekoracje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozyryss2 Posted February 27, 2009 Author Share Posted February 27, 2009 o zwirek nie mogl sie zachaczyc bo mam rzeczny, jedynie tylko o korzen mogl sie zaczepic Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Obserwacja to jedyne wyjście jeśli będzie się powiększać to pomyślimy jeśli będzie zanikać to jest oki Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmi Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 Witam Mam pytanie do ozyryssa2. Czy te przekrwienia u otoska zniknęły? Ewentualnie jaką kurację zastosowałeś. U mnie u trzech otosków właśnie się to pojawiło i jestem w kropce. Pozdrawiam Helmi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozyryss2 Posted March 2, 2009 Author Share Posted March 2, 2009 czerwone jeszcze nie znikneło ale troche juz zbladlo czyli chyba wraca do normy nie stsosowalem zadnej kuracji wiec byc moze ze sie zadrapał i juz mu sie goi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmi Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 Dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję że moim otoskom to minie Pozdrawiam Darek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts