Kałasznik Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Mam do was pytanie mam akwa 72l i chcialbym sie dowiedzieć czy moge tam trzymac parke ramirezek i ok 5-6 barwniaków czerwonobrzuchych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kahl Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Barwniaki Czerwonobrzuche wymagają akwarium minimum 112l. Wtedy mógłbyś trzymać jedną parę. Do Twojego akwa Ramirezy jak najbardziej. Również jedna para. Reasumując: 72l - Ramireza 1+1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Podepnę się trochę pod ten temat bo nie chcę zakładać nowego. Czy parka ramirezek pasowałaby do 72 litrów z następującą obsadą: 9x neon 4x molinezja 2x gupik 3x fantom czarny 1x mieczyk 3x otosek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Podepnę się trochę pod ten temat bo nie chcę zakładać nowego. Czy parka ramirezek pasowałaby do 72 litrów z następującą obsadą: 9x neon 4x molinezja 2x gupik 3x fantom czarny 1x mieczyk 3x otosek Ta obsada jest tragiczna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 9x neon 4x molinezja 2x gupik 3x fantom czarny 1x mieczyk 3x otosek Ta obsada jest tragiczna.Mało powiedziane... Otóż: Neon no ok Molki od 100l Gupiki trzymamy w haremach Barwieniec czarny to ryba stadna Mieczyk od 100l Otosek od 6 sztuk Radzę poczytać trochę o rybach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kałasznik Posted October 10, 2011 Author Share Posted October 10, 2011 Chodzi mi oto czy ogólnie morzna trzymac ramirezy z barwniakami czerwonobrzuchymi. czy sie nie pozabijają Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 Są to ryby żyjące w dolnych partiach akwarium, więc mogłyby być walki chyba, że w jakimś większym litrażu. Niestety twój litraż na to nie pozwala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts