AsiaK13 Posted August 31, 2011 Share Posted August 31, 2011 Witam. Mam świetlówkę 18w kolor to 5000 K. Na razie mało wymagające roślinki (rogatek, najas, żabienice) rosną nieźle ale chciałabym mieć lepsze światło.Wymiary mojego akwa to 80/35h/30. Mam świetlówkę 60 cm. Na długość dokupić taką samą? Myślałam o kolorze 10000 K. Aha. I nie chcę przerabiać pokrywy a więc chcę od razu kupić moduł ze świetlówką (chyba że macie inne propozycje). Prosiłabym o jakies konkretne linki na allegro. Szukam jakiegoś w miarę taniego rozwiązania. Myślałam też o wymianie obecnej świetlówki na jakąś o mocniejszej mocy i innym kolorze. Jest sens? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsiaK13 Posted September 1, 2011 Author Share Posted September 1, 2011 Odświeżam. Bardzo zależy mi na odpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian15223 Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Cześć, Do tej pokrywy możesz zamontować moduł Aquael 1x24w T5 o barwie np 8000K(dla roślin) http://allegro.pl/modul-oswietleniowy-p ... 02342.html ja sam ją dzisiaj zamówiłem i zobaczę co z tego będzie Do zamontowania tego modułu wystarczą Ci dwie dziurki w pokrywie na długość modułu w które wsadzisz śruby i przymocujesz moduł, podłączysz wtyczkę do zasilania i gotowe Posiadam ten sam moduł tyle że ma barwę 6500K i bardzo dobrze działa/świeci w moim 112l akwarium, daje dużo światła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam.koscierzyna Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Adrian daj znać co i jak, bo sam jestem ciekaw jak to jest z 8000 daj znac na priv i najlepiej ze zdjęciami przed i po. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts