eliotmagic Posted August 18, 2011 Share Posted August 18, 2011 Mam problem moja samica złożyła ikrę gdy nadszedł 3 dzień wszystkie jajka znikły a było ich około 50 zobaczyłem tylko parę malutkich rybek pływających w tym kokosie w którym samica złożyła ikrę,pływały przy dnie takie małe skaczące punkciki.Dzisiaj 08.18.11 samica z samcem o godzinie 20 przeniosły się do kokosu w drugim końcu akwarium samica już przestała wynosić z niego żwirek Nie wiem co dalej . Co się im stało że się przeniosły i czy w końcu doczekam się narybku.Chyba że z tego pierwszego kokosa przeniosły do 2.Czy to możliwe? Proszę o szybkie odpisanie z góry dzięks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
many10 Posted August 18, 2011 Share Posted August 18, 2011 Czy to ich pierwsze tarło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliotmagic Posted August 18, 2011 Author Share Posted August 18, 2011 Nom.Nie jestem pewien czy nie chcą teraz jeszcze raz urządzić sobie tarła Link to comment Share on other sites More sharing options...
many10 Posted August 18, 2011 Share Posted August 18, 2011 Myślę, że nie czują się bezpiecznie jak się tak przenoszą.Jaką masz obsadę oprócz barwniaków.Moje tak świrowały jak miałem stado brzanek sumatrzańskich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
many10 Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Albo ten drugi kokos bardziej im pasuje.Napisz co z tego wynikło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliotmagic Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 Dzisiaj zobaczyłem jak samica lata od kokosa do kokosa(znowu) ale w tym pierwszym patrzę i niespodzianka widzę kilkanaście małych rybek.Fajnie tylko nie wiem co dalej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts