oyaboli Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 litraż zbiornika - 25 l Zbiornik założony 07.2011 Filtr HJ-111B - 24/7 2 rozbory, 4 neonki, 1 gupiki, 2 welonki (ok 4 cm każda) rośliny sztuczne parametry wody: nieznane temperatura w zbiorniku: 24-28 C odmulanie, czyszczenie filtra podmiana wody: raz na tydzień Od trzech dni jeden z welonków zachowuje się dziwnie. Wieczorami "siada" przy dnie w kącie akwarium, porusza się dość anemicznie. Sprawia wrażenia napuchniętego, wydziela cieniutką niteczkę, a nie jak drugi "normalne" odchody. Momentami sprawia wrażenie jakby zasypiał i wtedy opada na dno. W poprzednim zbiorniku było OK. P.S. wiem akwarium za małe, ale na większe nie mam na razie warunków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 litraż zbiornika - 25 l Zbiornik założony 07.2011 Filtr HJ-111B - 24/7 2 rozbory, 4 neonki, 1 gupiki, 2 welonki (ok 4 cm każda) rośliny sztuczne parametry wody: nieznane temperatura w zbiorniku: 15-18 C odmulanie, czyszczenie filtra podmiana wody: raz na tydzień Od trzech dni jeden z welonków zachowuje się dziwnie. Wieczorami "siada" przy dnie w kącie akwarium, porusza się dość anemicznie. Sprawia wrażenia napuchniętego, wydziela cieniutką niteczkę, a nie jak drugi "normalne" odchody. Momentami sprawia wrażenie jakby zasypiał i wtedy opada na dno. W poprzednim zbiorniku było OK. P.S. wiem akwarium za małe, ale na większe nie mam na razie warunków Welonki min 100l ! 15-18 C? Razbory Neonki Gupiki tem 24-26 C Bieda z nędzą Oddaj wszystkie rybki oprócz gupika jak mu zapewnisz warunki Welon sie tak zachowuje bo sie pewnie źle czuje za małe akwa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
oyaboli Posted August 15, 2011 Author Share Posted August 15, 2011 Przez ponad pół roku żyły w mniejszym i wszystko było w porządku, więc co nagle poczuły, że mają 10 l więcej i chcą więcej luksusu i zaczął jeden strajk?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts