abstract Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Witam, wg testów kropelkowych i paskowych, NO3 mam na, poziomie jakieś 0,25, a PO4 prawie niezauważalne. Myślę, ze to jest przyczyna jeszcze małych kolonii zielenic na szybie, mechanicznie b.trudnych do usunięcia. Akwarium ma ponad miesiąc, NO2 = 0, FE = 0,2, temp. 26 stopni, wymieniłem filtracje na ex400 (dojrzewa z poprzednim Fluvalem U2, mechanika, gąbki,substrat pro eheima, wata od tetry), zmniejszyłem oświetlenie do 8h, nawożę co2 z bimbrowni. Jaki nawóz polecacie. W necie znajduje tylko preparaty do usuwania fosforanów i azotanów, Do podwyższenia FE stosuje po wymianie JBl Ferropol (12ml na 54l) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emiloos Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Jakiekolwiek makroelementy np planta gainer, planta activ, easy life: nitro i fosfo, sole K2SO4, KNO3, KH2PO4 kupione w http://www.akwanawozy.com.pl ... Rozwiązań jest wiele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts