Espadarte Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Witam! Opis akwarium viewtopic.php?f=22&t=35586 Do wprowadzenia pierwszych mieszkańców jeszcze chwila została, ale rozmowy o obsadzie czas zacząć Z tymczasowego akwa planowałem przenieść: 4x samiec gupika 2x kirysek pstry Odnośnie kirysków już wiem, że dla nich jest to za mały akwen i być może uda mi się je oddać w jakieś dobre ręce. Prośba do Was o propozycje uzupełnienia obsady. Kilka opcji wysunął już ryboku321: A co do obsady to: 4x samiec gupika (ok) 2x kirysek pstry (za małe akwa, oddaj) Możesz dodać jeszcze jeden gatunek ryb + coś na dno jak kiryski oddasz np. 1+3/1+4 zmienniak plamisty albo 10-12x neon innesa albo 1+1 p. ramireza + jeszcze ze 4 samce gupika albo 1+2 prętnik karłowaty lub można wymyślić jeszcze coś innego ale dużo by sie tego jeszcze znalazło, poszukaj sobie w jakiejś encyklopedii ryb, przed kupnem jeszcze spytaj na forum. Jak oddasz kiryski to na dno polecam krewetki lub otoski. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
auch78 Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Ja proponuję tobie taką obsadę . 4 samce gupika 1+1 p.ramireza 10 razbora galaxy 6 kirysków malutkich Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemas123 Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 A ja zrobiłbym tak: 12x Neon Innesa 4x samiec gupika 6x Zmienniak plamisty (2+4) Tak naprawdę to zależy od Ciebie jakie rybki zechcesz - wybór masz spory. viewtopic.php?f=39&t=2140 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sołtys Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 10 x neon innesa 4 x kirysek 3 x samiec gupika 3 x samica gupika 2 x molinezje Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Sołtys na molinezje za małe akwarium , kiryski stadne więc min 6 sztuk. Moja propozycja: -10 neon -6 kirysków pigmeji -para ramirez szczupak: Spójrzcie na datę ostatniego posta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts