Iwon Posted July 30, 2011 Share Posted July 30, 2011 Witam. Jaka obsadę polecacie żeby nie było za dużo ryb a szybko się to rozmnażało; Wiec do 25L -Świderki -krewetki RED CHERRY (Likwidacja baniaczka 9.5L) -ampularie -Coś jeszcze byście do dali do tego akwarium? Akwarium 30L -zatoczki -brak pomysłu doradźcie coś. Akwarium 60L (Akwarium głownie obsada gupików) -4 samców i 7 samic gupików+ młode -Świderki -mam 4 Mieczyki ale muszę oddać jej ojcu do baniaczka 450L Z góry przepraszam ze daje taki durne tematy ale wole się dowiedzieć czy dobrze robię nisz rybki potem by musiały cierpieć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 30, 2011 Share Posted July 30, 2011 a szybko się to rozmnażało;Więc najlepsze będą żyworódki. Podaj wymiary wszystkich zbiorników to będzie łatwiej coś podać. Wiec do 25L -Świderki -krewetki RED CHERRY (Likwidacja baniaczka 9.5L) -ampularie -Coś jeszcze byście do dali do tego akwarium? Harem Drobniczek Jedniodniówek 1+3 Akwarium 30L -zatoczki -brak pomysłu doradźcie coś. Harem Gupika 1+3 Akwarium 60L (Akwarium głownie obsada gupików) -4 samców i 7 samic gupików+ młode -Świderki -mam 4 Mieczyki ale muszę oddać jej ojcu do baniaczka 450L Platka 1+3 Może jakaś ławica Neonków 10 sztuk Kirys Pigmej lub Panda 6 sztuk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iwon Posted July 30, 2011 Author Share Posted July 30, 2011 60x30x35-63l 40x25x25-25l 40x25x30-30L A co do ryb to szybko się rozmnażały by były łatwe w hodowli. Ile mogę trzymać gupików i neonków w 60? Nie zapominajcie ze mam już 4 samców i 7 samic gupików+ młode -Świderki -mam 4 Mieczyki ale muszę oddać jej ojcu do baniaczka 450L -Zatoczki i krewetki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted July 31, 2011 Share Posted July 31, 2011 Mi sie wydaje że trochę za dużo tych gupików? Myślę że 1 samca i 2 samice mógłbyś oddać, ale takie jest moje zdanie Proszę o usunięcie mojego poprzedniego posta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Ile mogę trzymać gupików i neonków w 60?Jeśli mają być tam tylko te ryby to myślę, że 1+3 Gupika i 10 neonków powinno być ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts