nadosia5 Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 Dostają 2 albo 3 razy dziennie rano popołudnie wieczór płatki dla wszystkich ryb ozdobnych i akwariowych i dostają też tabletki dla wszystkich ryb przydennych mam takie ryby jak: 1x zbrojnik niebieski 4x danio pręgowany 11x neon inessa(ten niebiesko czerwony) 2x żaglowiec skalar 2x bocja wspaniała 2x kirysek 1x kiełb(złapałem go na siatke w jeziorze, ma 3cm dłg. i świetnie daje sobie rade w akwa.) 3x brzanka różowa 2x brzanka mszysta 2x cierniooczek khula(ten znany piskorek węgorek w paski) 1x długonos ciernisty(węgorek z płetwą w ciemne kropki) 2x platki 1x mały kiryśnik(sumik) 2x kosiarka 1x neon czarny(jeden mi zdechł) Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 Nie, niezbyt dobrze je karmisz, ponieważ 2 pokarmy to nie uzromaicenie. Wyposaż się w jakieś mrożonki, np. dafnie, czarny komar, rozwielitka, groszek ze spiruliną. Jak je przygotować znajdziesz w tym dziale (Karmienie rybek), wystarczy poszukać. Do tego dokup jakiś granulat spirulinowy (roślinny z dodatkiem spiruliny), odpowiedni wielkością do pyszczków rybek. Kup też tabletki roślinne przydenne. Np. spirulina tabs albo viformo. Możesz kupić także bardzo fajne jedzonko "granulate menu" z sery. Tamte dwa pokarmy sobie zostaw, dodawaj je jako składnik uczty. Dodaj także suszoną dafnię, bogate w białko zwierzęce. Czyli kolekcja Twoich pokarmów powinna wyglądać tak: mrożonki różnego rodzaju w zamrażarce, granulat spirulinowy, płatki, tabletki spirulinowe i dla wszystkich ryb dennych, viformo, granulate menu, suszona dafnia + inne (możesz dodać np. granulat na wybarwienie, granulat dla wszystkich ryb ozdobnych) Jednak dla Twojej obsady... Musisz porcjować jedzenie. Karm je 2 razy dziennie. Podawaj mieszankę, np. 3 tabletki spirulinowe, 2 bogate w białko zwierzęce, łyżeczka granulatów, łyżeczka dafni, 1/4 mrożonki. Pamiętaj, by ich nie przekarmić. PS. Koniecznie zrób porządek z obsadą! Podaj litraż swojego akwarium, bo to jest zupa rybna... PS 2. Pamiętaj o głodówce 1 dzień w tygodniu. PS 3. Dlaczego wyłowiłaś tego biednego kiełbia z jego naturalnego otoczenia i wsadziłaś do akwarium...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nadosia5 Posted July 28, 2011 Author Share Posted July 28, 2011 Dziękuje bardzo za odp. Niewiedziałem że trzeba aż tyle tego wszystkiego!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 No trzeba, trzeba. Poprzednia dieta była jak karmienie człowieka codziennie kaszą i ziemniakami. PS. Podasz litraż? To jest bardzo ważne. Twoje ryby są teraz w złych warunkach. Trzeba to zmienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 podaj litraż bo trzeba popracować nad twoją obsadą mandy29: To nie miejsce na dyskusje nad obsadą. Poza tym temat o obsadzie już jest: viewtopic.php?f=43&t=35354 Więc proszę nie spamować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 Nadosia5 - Przepraszam, zapomniałam coś dodać. Mrożonki dajemy nie częściej niż 3 dni. Zastąp je czymś innym, naprzykład płatkami z dodatkiem białka zwierzęcego. Pojawił się na rynku pokarm: FreshDelica z Tetry. Jest kilka rodzajów, ale też nie za często, tak jak mrożonki. Ponieważ jest to pożywienie dosyć.. nietypowe, karm ryby tym okazjonalnie. Moim brzankom bardzo to smakuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 28, 2011 Share Posted July 28, 2011 Nadosia5 - Przepraszam, zapomniałam coś dodać. Mrożonki dajemy nie częściej niż 3 dni.Nic podobnego. Ja daję i dawałem codziennie swoim rybom mrożony i super rosły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts