mirpio Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Cześć mam akwa 96l i mam w nim parkę zebr chciałbym wpuścić jeszcze parkę czewieniaka dwuplamego wiem że to inny biotop ale bardzo mi się podoba a z zebrami się nie rozstanę bo się do nich przyzwyczaiłem i jeżeli nie będzie można ich wepchnąć do zebr to jakie rybki mógł bym trzymać z zebrami a w przyszłości moze będę miał większe akwa . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Przyszłością się nie interesuj. Patrz na teraźniejszość. A teraz na temat, nie możesz wpuścić czerwieniaka. Są dwa powody: * razem z Zebrami będą prowadzić prawdziwe wojny. * Nie ten sam biotop -> nie te same parametry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio Posted July 4, 2011 Author Share Posted July 4, 2011 a jakie rybki mogę wpuścić do zebr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 W tym akwarium? Jednego Zbrojnika Niebieskiego lub Platydoras Costatus (max. 2 sztuki). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio Posted July 4, 2011 Author Share Posted July 4, 2011 ok dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciasty77 Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Nie wiem ile czasu masz zebry ale one są bardzo kochliwe i już 4-miesięczne potrafią się trzec więc niedługo pewnie będziesz miał w baniaku tłoczno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Nie próbuj w tym litrażu trzymać zebr z czymkolwiek. Wszystkie ryby mniejsze/słabsze od nich będą zabite. Zbrojniki też mogą źle skończyć,chyba że będą miały dobre kryjówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio Posted July 5, 2011 Author Share Posted July 5, 2011 zebry mam około roku i jam mam młode to oddaje je do zoologicznego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts