beatrix11 Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 chodzi oto że mam wewnątrz akwarium śliskie szyby co moze byc tego przyczyna mam 2 baniak 160l a w nim wszystko ok ryby sie normalnie zachowują ale szyby sa bardzo sliskie sprawdzalem reką dzieki Jak tego sie pozbyć?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 chodzi oto że mam wewnątrz akwarium śliskie szyby co moze byc tego przyczyna mam 2 baniak 160l a w nim wszystko ok ryby sie normalnie zachowują ale szyby sa bardzo sliskie sprawdzalem reką dzieki Jak tego sie pozbyć?. Umyj tą szybę po prostu... jak się nie dba to normalne Link to comment Share on other sites More sharing options...
beatrix11 Posted June 29, 2011 Author Share Posted June 29, 2011 umyć ?? jak ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 umyć ?? jak ??Nawet zwykłą gąbką przeczyścić. Tylko taką która nie miała styczności z płynami/proszkami itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
beatrix11 Posted June 29, 2011 Author Share Posted June 29, 2011 może być gąbka od filtra czysta ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 może być gąbka od filtra czysta ??Tego nie jestem pewien, ponieważ niektóre gąbki są że tak powiem "twarde" i nie wiem czy jak za mocno weźmiesz przetrzesz to jakieś ryski nie powstaną. Pewnie nie, ale ja by nie ryzykował . Nie masz jakiejś do zmywania naczyń ? ( nowej ) lub do kąpieli ? Najlepszy był by czyścik ale nie każdy posiada Link to comment Share on other sites More sharing options...
beatrix11 Posted June 29, 2011 Author Share Posted June 29, 2011 Ona jest miekka i duza z filtra wewnętrznego z 2 akwa 160l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 Ona jest miekka i duza z filtra wewnętrznego z 2 akwa 160l Jak mówisz że się nadaję to śmiało możesz czyścić Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 Może to być zwykła gąbka kuchenna, żadne cudo... Byle nie była zarysowała szkła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts