withanight Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 Witam serdecznie. Planuje założenie akwarium, mam akwarium i niezbedne rzeczy z wyposażenia. Akwa stoi jeszcze nie zalane. Narazie zbieram informacje. Prosił bym o wasze typy obsady do tego litrażu. Ja chcę żeby było kolorowo i wesoło Troszkę pływających przy powierzchni, troche w toni i kilka dennych, jezeli jest możliwość. Napewno gupiki, podobaja mi sie neonki , przydało by się też coś na glony:) - tak na wszelki wypadek. Załeżało by mi na rybach które nie urosną zbyt duże, wiadomo mały zbiornik. Prosił bym o nie pisanie slangiem forumowym - bo jeszcze nie wszystko rozumiem, np co to harem, 3+1, itp. Jeżeli ktoś ma ochotę może wkleić jakiś link artykułu/tematu opisującego dobre sprawdzone podłoże dla tej obasdy. Nie wiem czy wystartowac z roślinami sztucznymi czy żywymi- bo i nich też nie mam pojęcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 Witam serdecznie. Planuje założenie akwarium, mam akwarium i niezbedne rzeczy z wyposażenia. Akwa stoi jeszcze nie zalane. na razie zbieram informacje. Prosił bym o wasze typy obsady do tego litrażu. Ja chcę żeby było kolorowo i wesoło Troszkę pływających przy powierzchni, troche w toni i kilka dennych, jezeli jest możliwość. na pewno gupiki, podobaja mi sie neonki , przydało by się też coś na glony:) - tak na wszelki wypadek. Załeżało by mi na rybach które nie urosną zbyt duże, wiadomo mały zbiornik. Prosił bym o nie pisanie slangiem forumowym - bo jeszcze nie wszystko rozumiem, np co to harem, 3+1, itp. Jeżeli ktoś ma ochotę może wkleić jakiś link artykułu/tematu opisującego dobre sprawdzone podłoże dla tej obasdy. Nie wiem czy wystartowac z roślinami sztucznymi czy żywymi- bo i nich też nie mam pojęcia Tutaj masz coś odnośnie obsady viewtopic.php?f=39&t=7147 Prosił bym o nie pisanie slangiem forumowym - bo jeszcze nie wszystko rozumiem, np co to harem, 3+1, itp.W są odpowiedzi na tego typu pytania, ale na forum myślę że coś też było wspominane Co do podłoża to zależy co zdecydujesz się trzymać, bo np: jak chcesz kiryski spiżowe to marnym pomysłem będzie grys bazaltowy, z tego powodu iż jest on ostry i może im te wąsiki pokaleczyć, i oczywiście każdy biotop ma specyficzne ryby/podłoża/rośliny itp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaWe Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 Podaj wymiary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
withanight Posted June 26, 2011 Author Share Posted June 26, 2011 50x30x35 (dł, wys, szer) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 Hmm no to może Gupiki 1+3/4 (pływają przy powierzchni), 10 Neonek Zielonych i na dno Kirysek Pigmej 6 sztuk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
withanight Posted June 26, 2011 Author Share Posted June 26, 2011 A neonki dlaczego nie inessa? , jaka jest inna nazwa zielonego bo w encyklopedi niema takiej nazwy ? A co np z krewetkami rc? potrzebne czy nie . Czy np dało by radę , kosztem 5 neonków dac inny gatunek? Kiryska pigmeja tez niema w enyklopedii ? http://www.superakwarium.pl/encyklopedia-ryb-c11-l75.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 A neonki dlaczego nie inessa? , jaka jest inna nazwa zielonego bo w encyklopedi niema takiej nazwy ?Wpisz w A co np z krewetkami rc? potrzebne czy nie .Jeśli chcesz to możesz dać parę sztuk.. Czy np dało by radę , kosztem 5 neonków dac inny gatunek?Jeśli chcesz jakiś inny gatunek ryby to neonki albo gupik out Kiryska pigmeja tez niema w enyklopedii ? http://www.superakwarium.pl/encyklopedia-ryb-c11-l75.htmlWpisz w Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
withanight Posted June 26, 2011 Author Share Posted June 26, 2011 Czy np dało by radę , kosztem 5 neonków dac inny gatunek?Jeśli chcesz jakiś inny gatunek ryby to neonki albo gupik out A dlaczego ? Jaki powód? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 Bo to nie jest duże akwarium i mogą się nie pogodzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
withanight Posted June 26, 2011 Author Share Posted June 26, 2011 Dziękuje wam za odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts