quake_bmw Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Witam Zakładam małe akwarium. Chciałbym aby żyły w nim rybki które mogą być w symbiozie z krewetkami red ch. Obecnie mam następującą obsadę: 5x kirysek spiżowy 2x kirysek czernoplamisty (około 2 cm) 3x Otocinklus 1x zbrojnik 5x małe molinezje welifera 2x mini rak (mysle nad wpuszczeniem krewetek z drugiego akwa) około 30 szt. Czego powinienem się pozbyć aby krewetki mogły przetrwać. Ewentualnie jakie rybki proponujecie żeby zrobić z ciekawy zbiornik. Myslałem o pielegnicach kakdu lub ramireza. Nadmienię że planuje się pozbyć molinezji, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Kirysków 6 sztuk jednego gatunku. Otoski 6 sztuk. Zbrojnik odpada. Molinezje też. Raki to nie wiem jaki gatunek. Może jakiś harem Prętnika karłowatego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quake_bmw Posted June 24, 2011 Author Share Posted June 24, 2011 Kirysków 6 sztuk jednego gatunku. Otoski 6 sztuk. Zbrojnik odpada. Molinezje też. Raki to nie wiem jaki gatunek. Może jakiś harem Prętnika karłowatego? Ciekawy pomysł A czy 1 x samiec prątnika + 2x samica będą współistnieć z krewetkami czy raczej słabe połączenie?? czyli rozumiem ze prątniki to najlepsze rozwiązanie?? a czy dodatkowo 5 neonów inessa nie spowodowało by przerobienia akwarium?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Proponowałbym tak: Prętnik karłowaty 1+2 Neon 10 sztuk Kirysek tylko Panda Lub Pigmej 6 sztuk. Jeśli zapewnisz odpowiednio ilość kryjówek dla krewetek powinno być ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quake_bmw Posted June 24, 2011 Author Share Posted June 24, 2011 Proponowałbym tak: Prętnik karłowaty 1+2 Neon 10 sztuk Kirysek tylko Panda Lub Pigmej 6 sztuk. Jeśli zapewnisz odpowiednio ilość kryjówek dla krewetek powinno być ok. A kirisek spirzowy to zły pomysł??? Nie chciał bym wszystkiego sie pozbywać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Tak, jest za duży jak na to akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quake_bmw Posted June 24, 2011 Author Share Posted June 24, 2011 Tak, jest za duży jak na to akwarium.Hmm to juz ostatnie pytanie A czy można było by w tym wszystkim zmienić prątniki na pielęgnice kakadu harem 1samiec + 2samice. PS2 kirysek spiżowy według encyklopedii dorasta do max 6cm identycznie jak panda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Spiżowy rośnie dużo większy niż 6 cm. Do 54l nie dawałbym Kakadu, bo mogą być agresywne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts