Jump to content

Badis

Sagra
 Share

Recommended Posts

Myślę, że towarzystwo gupików będzie dla niego zbyt ruchliwe a z tego co się orientuję to Badisy bywają waleczne i mogą być agresywne. Raczej niechętnie przyjmuje pokarm suchy a nawet mrożony także karmić należy go pokarmem żywym. Jednogatunkowe akwarium gęsto obsadzone roślinnością tworzącą liczne kryjówki, to wymagania co do wystroju zbiornika. Wielkość akwarium myślę, że od 50cm dł. tj 45 litrów. Zaciemniony zbiornik i ciemne podłoże, niezbyt mocne oświetlenie może "ośmielić" tą nieśmiałą rybkę :)

Ok, a co Wy myślicie o niej, jakie macie zdanie o jej hodowli?

Moim zdaniem jest to piękna ale wrażliwa rybka, którą poleciłbym zaawansowanym miłośnikom akwariów z racji tego o czym wspomniałem tj. wykarmienie i wystrój zbiornika.

Ile kosztuje u Was w zoologicznym.

Orientowałem się również co do ceny i widziałem Badisa za 8zł

• 1 month later...

Cześc ja polecił bym odmiane Badis Badis, sam mam tąrybke niestety jedną poniewarz wpusciełem je do ogólnego akwarium i paletki zabiły samiczke a samiec się inkubuje w małym zbiorniku i dodam jeszcze ze są bardzo płochliwe ale zato są prześlicznie ubarwione.Do akwa wielogatunkowego sie nienadaje, a i kupiłem je umnie w zoologicznym za 5 zł.