Kajolica1 Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Chodzi o Barwniaki Czerwonobrzuche. No wiec tak: Kupiam 2 Barwniaki, samca i samice. Na początku było wszystko ok. Potem ta podobno "samica" strasznie ganiała samca, obgryzała go itp. Działo się tak aż do dziś. Zauważyłam że moje ryby mają strasznie poobgryzane płetwy < zwłaszcza kiryski >. Chwilowo przełożyłam Barwniaki do kotnika. Gdy je wyjęłam ten "samiec" strasznie sie wybarwił < wcześniej nie miał czerwonego brzucha >. I obie zaczęły walczyc, a tak mi sie przynajmniej zdaje. Obgryzją sie obydwie, i tak jak by to powiedziec "łapią sie za pyszczki" w szarpią / ciągną. Rozdzieliłam je < jedna jest w sitku . Wiec według mnie: są to dwie samice lub samce nie są to Barwniaki Czerwonobrzuche tylko Szmaragdowe. Co robic ? w sklepie ich nie przyjmą. Bardzo prosze o pomoc. Poniżej zdjęcia z internetu znalezione pod hasłem : Barwniak Czerwonobrzuchy. Moje Barwniaki są identyczne. Mają tylko bardziej fioletowe brzuchy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bas Posted May 8, 2011 Share Posted May 8, 2011 Jak masz obydwie takie same jak na zdjęciu to są to samiczki barwniaka czerwonobrzuchego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajolica1 Posted May 8, 2011 Author Share Posted May 8, 2011 Dzięki Dziś dokupiłam samca i sobie wybrał jedną samiczke. Drugą musze oddac. Problem rozwiązany, temat zamykam Pley. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts