korzycha Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 siemka załozyłem swoje akwarium 112 l i teraz mam taki problem jeśli chodzi o ogólna twrdość wody a mianowicie parametr gh ok 18 w sumie nie jest to jakiś tragiczny parametr lecz sądze ze przez niego na moich roślinkach tworzy się nalot takich kropek na starszych liściach roslinek reszta wyników w moim akwa ph 7,2 no3 i no2 ok 0 kh jest 8 gh ok 17-18 i teraz mam takie pytanie wyczytałem na forum że aby obnizyć wartości kh i gh należy dolewać podczas podmian wody wodę destylowaną lecz ja kh mam bardzo dobre dla moich ryb , czy w związku z ty wystarczało by do podmianki lac wodę przegotowaną aby ten parametr obnizyć tylko gh serdecznie proszę o pomoc specjalistów a dodam że akwa jest juz 2 miesiące a w nim mam juz 5 danio 2 zbrojniki 5 kirysków panda zamierzam dokupić jednego welona teleskopa oraz dożucić klika bocji karłowatych i może pare otosków Natalia1984: Jest wiele podobnych tematów, wystarczy poszukać. Jeśli chodzi o obsadę, proszę założyć nowy temat w odpowiednim dziale, bo plan zakupu w/w ryb jest zły. Zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 kh powinno być połową gh,wiec przecież jest ok... Tu masz wyjaśnione: viewtopic.php?f=10&t=23176 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts