sumik17 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 mam pytanie: mam nitkowane glony w swoim 112 litrowym akwarium czy rybka kosiarka sobie poradzi i czy nie mam za małego akwa ?? 8x gromadnica królewska 27x różnych neonów 10x razbora 2x sumik szklisty 2x otosek 1x glonojad krewetki red cherry Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo130 Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 W moim akwa kosiarki nie jadły nitek. 112 to trochę za mały zbiornik na 6 szt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturr Posted May 12, 2011 Share Posted May 12, 2011 Nie kupuj kosiarek - będziesz miała z nimi problem. Te ryby wyrastają do dużych rozmiarów - u mnie do10-14cm. Miałem problem żeby oddać je do większego akwarium. Ciężko je zlapać, przy pływaniu one rozwalały mi delikatną heterantherę. I jak je wyłowiłem, to 1 mi padła Co prawda nitek ja nigdy nie miałem, może dzięki kosiarkom, ale na nitki chyba dobrze działa EasyCarbo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regus Posted May 12, 2011 Share Posted May 12, 2011 Po 1 Kosiarki są najaktywniejsze gdy są małe (duże osobniki są za leniwe ) Po 2 Jak wspominali koledzy , masz za mały baniak na 6 szt. Po 3 jeśli masz mchy w baniaku możesz liczyć na to że kosiarki mogą się nim także zaopiekować ( nie tylko glony im się podobają ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts