hesus Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Tak jak w temacie . Gdzieś czytałem że ph zwiększają szyszki olchy , liście dębu i ketapangu , marmur i wapień ? Czy to prawda ? Ps. Wiem też że marmur i wapień zatwardzają wodę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Tak jak w temacie . Gdzieś czytałem że ph zwiększają szyszki olchy , liście dębu i ketapangu , marmur i wapień ? Czy to prawda ? Ps. Wiem też że marmur i wapień zatwardzają wodę Poczytaj : viewtopic.php?f=10&t=23176 PS: Szyszki olchy, liście dębu to obniżają ph Link to comment Share on other sites More sharing options...
hesus Posted May 4, 2011 Author Share Posted May 4, 2011 właśnie chciałem bez chemii , ale skoro się nie da Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia1984 Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Skoro Ciebie w szkole uczyli, że liście dębu i szyszki olchy to chemia, to ja nie wiem w jakiej szkole pobierałeś naukę To są naturalne metody obniżania ph w zbiornikach Link to comment Share on other sites More sharing options...
hesus Posted May 4, 2011 Author Share Posted May 4, 2011 Ja chcę zwiększyć ph a nie zmniejszyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rena Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 muszelki w akwa są także nie wskazane ale słyszałam że bąbelki w akwa(silne napowiatrzanie) wytrancają z wody co2 i podnoszą tym samym ph postaraj się nie używać chemii bo to także wpływa niekorzystnie na rybki pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
hesus Posted May 4, 2011 Author Share Posted May 4, 2011 Dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts