fanatic_17 Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Witam. Chciałbym założyć akwarium 98l a w nim chciałbym mieć: Pielęgniczka Ramireza 1x1 Prętnik karłowaty 1x1 i około 5 kirysków i zbrojnika jakiegoś. A moje pytanie jest takie czy mogą być te ryby, a jeśli tak to czy może być ich więcej albo czy mogę jakieś jeszcze dobrać. Dopiero akwarium jest w planach więc nie denerwujcie się jakby coś było nie tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferdzio698 Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Na zbrojnika to za małe. wybierz albo 1+1 ramirezy, albo 1+2-3 prętnika karłowatego. Kirysków daj 6. Do tego masz wiele gatunków ryb ławicowych. Np. neon innesa/czerwony, rozbora klinowa itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Podaj wymiary akwarium Moim zdanie spokojnie możesz dać ramirezki z prętnikami 1+2/3 i do tego jakąś ławicę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanatic_17 Posted May 1, 2011 Author Share Posted May 1, 2011 wymiary to 70x35x40. Już wybrałem będzie 6 kirysków, parka Ramizerek i 10 neonów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zozol_23 Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Dorzuć jeszcze ze sześć otosków robią super robotę jako ekipa sprzątająca, a i oko można nacieszyć. mandy29: Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 Dorzuć jeszcze ze sześć otosków robią super robotę jako ekipa sprzątająca, a i oko można nacieszyć. Są już kiryski, więc Otoski bym odpuścił. Obsada jak najbardziej ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zozol_23 Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Są już kiryski, więc Otoski bym odpuścił Otoski zaproponowałem za zbrojnika, Kiryski kręcą się raczej przy dnie a otoski obrabiają reste akwa i roślinki tak więc jedne nie wykluczają drugich raczej się uzupełniają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Kiryski wraz z otoskami robiłby nie potrzebny tłum, bo są to ryby stadne i trzeba byłoby kupić 6 sztuk minimum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts