maciejka998 Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 ostatnie mi przyszło do głowy ze by można zrobić akwarium z telewizora ale nie wiem jak to zrobić i czy może być tak wyciągnąć wszystko tylko przednia szybę zostawić czy co to jest potniej wszystko wymyć itp i nalac wody wpuści ryby, wszystkie urządzenia zamatować czyli flit itp i będzie tylko z jednej strony widać akwarium z przodu.Czy coś takiego możne być czy rybką nic się nie stanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewwa Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 musisz wyjąć wszystkie wnętrzności,łącznie z przednią szybą i wsadzić po prostu akwarium robione na wymiar w ramę telewizora. tutaj masz przykład takiego akwarium: http://forum.superakwarium.pl/viewtopic.php?f=5&t=1943&p=17352&hilit=radio#p17352 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejka998 Posted February 7, 2009 Author Share Posted February 7, 2009 no to wyjmuję wszystkie wnętrzności i tez szybę i wstawia nowa i nalewam wody to wdedy co by sie stalo .Szybę bym przykleił klejem do szkła Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewwa Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 telewizor nie jest szczelny na 100% by Ci wszystko przeciekało. Poza tym jak kwestia oświetlenia? tylko przez światło dzienne kierowane na przednią szybę? To się skończy wysypem glonów. No i nie wiadomo jak ryby zareagują na plastik i klej jakim obudowa jest klejona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korozja Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 istnieje opcja tylko z włozeniem akwarium do obudowy. różnego rodzaju dziury w obudowie które zapewne chciałbyś załatać nie wytrzymałyby prawdopodobnie naporu wody. no i sprawa toksyczności materiałów z których zrobiono obudowę. są one zupełnie nieprzystosowane do kontaktu z rybkami i nawet w samym plastiku mogą być jakieś syfy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 ja miałem kiedyś akwarium w starym "rubinie" i unitrze. przyciski były tak połączone, że "włączając telewizor" włączało się światło itd. taki interaktywny baniak. fajnie to wyglądało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts