auch78 Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 Wyczytałem w książce Davida Goodwina że molką jaz na miesiąc trzeba robić solankę na 10 min bo inaczej robi się im coś w góście białej ospy ale to nezarażliwe podobno.A moja molka dostała właśnie takie plamki zrobić jej solankę. A może to biala ospa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patuu97 Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Możesz wstawić zdjęcia? Podaj więcej informacji o akwarium. Tylko molka choruje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Wyczytałem w książce Davida Goodwina że molką jaz na miesiąc trzeba robić solankę na 10 min bo inaczej robi się im coś w góście białej ospy ale to nezarażliwe podobno.A moja molka dostała właśnie takie plamki zrobić jej solankę. A może to biala ospa. Po pierwsze ospa rybia jest zaraźliwa,po drugie molki lubią sól ale bez tego też dobrze sobie radzą. Wstaw foto to się zobaczy.Ospa objawia się czymś w rodzaju kaszy manny(białymi grudkami)-nie białymi plamkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
auch78 Posted March 24, 2011 Author Share Posted March 24, 2011 Ta molka ma te plamki od 3 tygodni wszystkie ryby są zdrowe newet ramirezki i druga molka a w tej kszążce napisał autor że molki muszą mieć solankę bo inaczej robią się im takie plamki a może została pogryżona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts