Beniek Posted March 20, 2011 Share Posted March 20, 2011 Czy preparat SERA Bio nitrivec zadziała? Chcę jutro wymieniać podłoże z jasnego na ciemne. Chcę dodać tego preparatu i nie wiem czy te krople zadziałają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrerw Posted March 20, 2011 Share Posted March 20, 2011 Nie ma sensu dodawać. Zlej jak najwięcej się da wody, filtr też niech pracuje z ta woda np. w wiaderku. Wymieniasz podłoże, zalewasz stara woda + dolewka nowej odstanej i nie powinno nic się dziać złego. Preparatu też możesz dodać ale uważam to za zbyteczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted March 20, 2011 Author Share Posted March 20, 2011 Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laszek Posted March 20, 2011 Share Posted March 20, 2011 też tak robilem nawet jak bedziesz miał mocno zasyfioną wode po ruszeniu dna, to i tak po przefiltrowaniu bedzie lepsza niż całkowicie nowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beniek Posted March 21, 2011 Author Share Posted March 21, 2011 Mam rozumieć, że bakterie nitryfikacyjne dalej będą w tej wodzie oraz witaminy, minerały, mikroelementy które dodaję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togaj Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 Na wszelki wypadek miej w pogotowiu jakiś preparat i kontroluj poziom No2 i No3, a najlepiej też NH4 w wodzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts