luki11111 Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Problem jest nastepujący mój filtr bardzo szybko traci na wydajności pracy powiedzmy ze w niedziele go wyczyszcze a w sobote juz traci mniej wiecej 50% mocy moze wiecej.... co zrobic? myc go co tydz? dla mnie to nie jest żaden problem ale czy rybki na tym nie ucierpią? bo w filtrze są baktwerie....z góry dzieki za odp:)) filtr to Hailea Moc: 7W Wydajność: 380l/H Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapiq99 Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Też mam wewnętrzny i się zapycha, to normalne. Czyszczę go raz albo dwa w tygodniu. Przy takiej pojemności filtra chyba nie można mówić o filtracji biologicznej i trzeba się skupić na mechanicznej i regularnych podmiankach wody. Pamiętaj że zbierający się tam syf też się rozkłada wytwarzając szkodliwe związki dla rybek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamb Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 popieram przedmówce zostaje jeszcze kupno filtra zewnętrznego Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki11111 Posted January 24, 2009 Author Share Posted January 24, 2009 hmm ale jak zamontowac filtr zewnetrzny jeśli mam pokrywe na akwarium?;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamb Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 jeśli kupisz kubełkowy (ja taki mam ) to wystarczą 2 dziurki w obudowie na rurki i po sprawie ,a jeśli masz zamiar wymienic na kaskadowy to już gorzej bo trzeba wyciac większą dziurę zboku obudowy ale zaletą takich filtrów jest łatwy dostęp no i zanieczyszczenia nie pozostają w akwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts