Gr4b3Q Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Witam, mam kilka pyt dot. filtrów biologicznych: 1. Przepływ wody, jaki musi być? Szybki, wolny ? 2. Wielkość komór z mediami: Mam akwa 60l i chcę zrobić filtr biologiczny z plexi w akwarium następnie zamaskować go korą/korzeniem + mchem. 3. Jakie media wybrać? Biokulki? Keramzyt? Zeolit? Jakbyście mogli to powiedzcie co i dlaczego Planuje 3 lub 4 komory. Dzięki z góry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 chcesz robić filtr biologiczny z kilkoma komorami i to wstawiony do akwarium 60 L ??? Po co ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gr4b3Q Posted December 28, 2010 Author Share Posted December 28, 2010 Bo planuje sobie zrobić tło wewnętrzne więc pomyślałem że mógłbym odrazu zrobić filtr biologiczny "wbudowany" w to tło, oczywiście mogę powiększyć trochę ten filtr ale nie wiem czy jest sens go powiększać w akwa 60l. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Akwarium 60 L jest chyba za małe żeby w nim stosować takie rozwiązania. Szkoda miejsca w i tak małej przestrzeni . Jak już To bym dał kaskadę Gąbka jako Mechanik A dalej keramzyt jako biologia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts