kostek_ Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 Witam serdecznie. Na wstepie kilka słów na temat mojego baniaka: - akwarium 200L (nietypowe bo aż 90cm wyskości - Filtr kubel zewnętrzny Fluvala 405 -obsada: - duży Gibiceps - 3x kirys spirzniowy - 2x Coius (Tiger fish) piekne ryby - 2x głonojady złote - 4 Pielegnice papuzie - 4x bojca wspaniała - 2x labeo czerwone Akwarium kupiłem ok 6m-cy temu ( ) na linku jeszcze u innego własciciela z wiekszą ilością ryb Mój problem dotyczy Pielegnic Papuzich... Rybki mają na końcach płetwy skrzelowej bialy nalot(taka błona), skrzela odchylone.. Ryby są żywe i aktywne ale coś im dolega..choć by efekt wizualny jest gorszy Ryby karmię: granulat Hikari red papirot, żywe krewetki(kupowane w zoologicznym), serce wołowe (mrożone) Jak myślicie co może byc przyczyną.. dodam że wodę podmieniam raz w tyg 1/3 pozdrawiam i liczę na pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Rybki mają na końcach płetwy skrzelowej bialy nalot(taka błona)To może być pleśniawka ale nie dam sobie głowy obciać Najlepiej będzie jak dodasz zdjecia tych ryb Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek_ Posted December 26, 2010 Author Share Posted December 26, 2010 sorki za jakość fotki...ale nalot jest widoczny... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts