statek Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Witam! Czy możecie polecić jakiś dobry sklep akwarystyczny we Wrocławiu? Te które znam z dzieciństwa już nie istnieją. A te w centrach handlowych są przerażające: przerybione, brudne akwaria, często zdechłe ryby. Bałbym się kupić w takim sklepie czegokolwiek. Pewnie na roślinach też są niespodzianki. Może giełda zoologiczna na karmelkowej? Proszę o radę. pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordsamael Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Wrocław ma swoje własne forum akwarystyczne. W prawdzie nie wiem kto tam działa, ale odnoszę wrażenie, że dużo łatwiej byłoby uzyskać odpowiedź tam Poza tym masz jeszcze jedno wyjście - poszukać sklepów w necie. Bez względu czy wolisz klepać w google, czy czekać aż ktoś z Wrocławia ci tu coś poleci życzę powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilanek11 Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 WROCŁAW: DOBRE: sklep Filemon w pasażu grunwaldzkim [żwirek] Trzmiel ul.Rogowska 50B [mei] Stoisko akwarystyczne w DH ASTRA [mei] ZooCentrum w Magnolii [mei] ZŁE: sklep Kakadu w Galerii Dominikańskiej [żwirek] Duży sklep zoologiczny pod DH ASTRA [mei] Link to comment Share on other sites More sharing options...
statek Posted December 18, 2010 Author Share Posted December 18, 2010 kilanek11 musiałem przeoczyć, przepraszam. A czy kupował ktoś na allegro od użytkowników: qles albo keszeri ?? Ten pierwszy ma tylko najpopularniejsze rybki ale za to chyba w niewysokich cenach? A ten drugi to firma Plantica i mają kilka interesujących roślinek. Jeden i drugi oferuje odbiór osobisty we Wrocławiu. Czy kupował ktoś od nich? W ogóle co myślicie o kupnie roślin i zwierząt na allegro? Obawiam się transportu ale może niepotrzebnie? Macie jakiś sprawdzonych sprzedawców? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilanek11 Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 Jeżeli można rzeczy zakupione u nich odebrać osobiście to tak samo jak byś poszedł do zoologa i transportował rybki do domu. W zimę woreczek z rybkami trzeba dać pod kurtkę albo zawinąć w ręcznik bo w przeciwnym razie zamarzną. Co do sklepów internetowych to szczególnie polecam belio i roślinyakwariowe. Belio na 100% jest we Wrocławiu a rośliny akwariowe to nie wiem bo zawsze brałem przez internet. Każdym razem co brałem u nich rośliny/krewety wszystko się dobrze przyjmowało w akwa. Co do tych sprzedawców na allegro to nie wiem. BELIO http://belio.pl/ ROŚLINAKWARIOWE http://forum.roslinyakwariowe.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts