netkaa2 Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Witam! Mam problem z samicami Mieczyka. Kilka dni temu zauważyłam, że jedna z samic dostała garba i opada ogonem w dół. Przeniosłam ją do mniejszego akwarium ale mimo to zdechła. To samo dzieje się z następną mieczykową i nie wiem co mam robić. Kiedyś miałam to samo z głupikami i przestałam je kupować. Proszę pomóżcie!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stonka0812 Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 ja bym obstawiał mykobakterioze czyli gruźlice lub ichtiosporidioze ... napisz czy ryba pływa po dnie czy raczej po powierzchni ... czy jest dziwnie skrzywiona, skręcona - pływa zrywem jakby skakała itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paula13 Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 opisz dokładniej zachowanie ryby, stan, parametry wody, temperature itp. wtedy dużo łatwiej będzie stwierdzić co jej dolega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts