bogos Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 Witam. Pochwale się moim akwarium restart około marca był bym bardzo wdzięczny za opinie i oceny . Oświetlenie: 2x 20w akwarystyczne ( jedna dla roślinek druga dla rybek nazwy nie pamiętam) 1x 15w akwarystyczna uniwersalna Filtracja: jeden wewnętrzny malutki służący bardziej jako napowietrzający, drugi zewnętrzny tetra ex 700 z dodatkowym prefiltrem firmy JALECO o pojemności 1,8 litra filtracja mechaniczna Ogrzewanie: grzałka Tetry z termostatem 100w Tło i dekoracja Tło wykonane z czarnego worka na śmieci a podłoże chyba z brązowego piasku kwarcowego Flora: Kabomba Anubias Nana Anubias Nana mini ANUBIAS BARTERI Anubias gilletii ANUBIAS LANCEOLATA ANUBIAS HETEROPHYLLA Fauna: 3x Otoski 3x Pielęgniczka Kakadu ( 1+2 ) 5x Kirysek Sterbai 4x krewetki Amano 2 x krewetki filtrujące Nawożenie: Tetra Planta Min Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkazanyNaBluesa Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 ładnie się zapowiada, ale było by lepiej gdybyś posadził jakąś roslinę trawnikową na przodzie, nie zaszkodziło by także coś więcej na drugi plan. Mało ryb, to pewnie pielęgniczki maja dobre warunki do rozrodu . Mógłbyś sobie zrobić takie holenderskie może, ale wtedy to więcej roślin, ja osobiście bardzo takie lubię. Jeśli chciałbyś jednak jakoś bardziej urozmaicić obsadę to w tym przypadku pasują wg mnie neony. A najlepiej stadko z 15 neonów i do tego z 6 hokejówek amazonskich. Ładny biotop byś stworzył i pal sześć że anubiasy zamiast żabienic amazońskich, pewnie i tak ładnie by było. I możesz kupić ze 3 otoski, żeby było stadko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogos Posted September 30, 2010 Author Share Posted September 30, 2010 zamierzam dokupić jeszcze 2 otoski i rozbore hengela około 8 szt albo rozbore karłowata 10 szt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pytajnik Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 e do 112 to od razu 15 sztuk do tej ławicy co sobie szczędzisz akwarium ładne ten pomysł z anubiasami spoko ale jakąś glosie czy heńka na pierwszy plan bo tam pusto to i otoski dokup co już wiesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rerik Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Ładne akwa (2 dałem) Nie dałem full bo mam trzy pytania: 1.Może zamienisz worek na pomięty czarny brystol? 2.Może powiesz co dodajesz do wody?(Jeśli tylko to co powiedziałeś obniżę ocene o 1) 3.I jakie parametry? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Z tymi anubiasami świetnie, tylko ten żwirek mi jakoś do gustu nie przypadł Wygląda jakby był czerwony(co za tym idzie-barwiony). A na przód Sagitarię sabulata (tylko nie wiem czy nie popsuła by aranżu ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 ale było by lepiej gdybyś posadził jakąś roslinę trawnikową na przodzie ...ale jakąś glosie czy heńka na pierwszy plan bo tam pustoPrzecież to nie urośnie. Po co polecacie trawnik jak przy tym świetle i bez co2 nic z tego nie będzie 1.Może zamienisz worek na pomięty czarny brystol? Przecież wygląda to prawie dokładnie tak samo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogos Posted October 3, 2010 Author Share Posted October 3, 2010 a co zmieni pomięty bristol ?? nie bedzie to tak samo wyglądało ?? A z tym trawnikiem to tez tak myślałem ze nie urośnie bo nie mam co2 i po co mi anubiasa to nie jest tak bardzo do szczęścia potrzebne parametry wody NO3 -10 NO2- 0 okolo 10 GH KH 7-8 7 PH Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rerik Posted October 3, 2010 Share Posted October 3, 2010 1.Może zamienisz worek na pomięty czarny brystol? Przecież wygląda to prawie dokładnie tak samo A gdy się ktoś znajomy spyta jakie tło? Powiesz : Czarny worek na śmieci. Co on o tobie pomyśli? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogos Posted October 3, 2010 Author Share Posted October 3, 2010 Rerik nie liczy się kolego z czego ważne jaki efekt Dzisiaj dokupiłem 3 Otoski i 15 Razbory Hengela Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rerik Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 ok wygraliście . Dokup jakieś czerwone roślinki żeby do kamyczków pasowały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogos Posted October 4, 2010 Author Share Posted October 4, 2010 czerwona a jaka byś proponował do słabego oświetlenia i nawożenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rerik Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 to może zmienisz oświetlenie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogos Posted October 5, 2010 Author Share Posted October 5, 2010 zmienić oświetlenie to co czwarta świetlówkę mam dołożyć ?? nie mam już miejsca pod pokrywa żeby wsadzić następna świetlówkę a dłuższe niż 60 cm tam tez raczej nie wsadzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts