Nina30 Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Kochani kupiłam dziś dwie tetry maranki jak to bywa w zoologu facet upierał się że to ryby karpiowate ja na to że kąsaczowate a on swoje (zwątpiłam) :zamieszany: Przychodzę sprawdzam no i miałam rację co teraz mam akwarium 112 a w nim ; Gupiki neony inesa glonojady i maluchy 2 filtrujące krewetki masa red cherry + maluchy czy nic im nie grozi za strony maranek .Jeszcze jedno mnie zastanawia w necie na zdjęciach te ryby są smukłe a moje bardziej trójkątne nie wiem co myśleć poradźcie proszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Tetry to ryby stadne trzyma się ich minimum 6 szt. A twoim rybkom nic nie grozi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regus Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 poczytaj http://www.superakwarium.pl/tetra-niebi ... id842.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nina30 Posted September 22, 2010 Author Share Posted September 22, 2010 Czytałam ten artykuł ale w nim nie ma informacji co do agresji jest tylko że lubią podgryzać płetwy innych rybek ale dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nina30 Posted September 23, 2010 Author Share Posted September 23, 2010 Witajcie kolega zabrał maranki niestety podgryzały moje krewecie a na to nie pozwolę więc problem rozwiązany następnym razem zanim kupię rybkę więcej się dowiem .Dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts