ferre111 Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 Witam pytanie od kuzyna: czy mogę wypuszczać żółwia wodno-lądowego na "spacery" po domu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal1511 Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 Z tego co się kiedyś tym interesowałem,to nie polecają tego ,ale niektórzy to robią. Tylko pamiętaj,żeby nie puszczać go po dywanie bo może sobie pazurki połamać. Aha i jeśli masz np koty albo psy to lepiej niech się nie zbliżają bo mogą zrobić mu krzywdę. Ale takie wypuszczanie niesie ze sobą pewne skutki a mianowicie niszczą się jego stawy (czy coś w tym stylu),ponieważ chodzi on po śliskich powierzchniach (kafelki,panele...) i tak samo na dywanach. Lepszym rozwiązaniem jest wychodzenie z nim na spacer ale na trawę. Można też a raczej powinien mieć on wybieg,wyspę w lub poza akwarium,tak by po pływaniu wyjść sobie o ogrzać się pod żarówką. To tyle z tego co pamiętam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferre111 Posted September 14, 2010 Author Share Posted September 14, 2010 dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal1511 Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 Nie ma sprawy. Jakbyś jeszcze czegoś potrzebował to pisz. Miałem kiedyś żółwia wodnego więc co nieco wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
GobASS Posted September 29, 2010 Share Posted September 29, 2010 Odpowiedź udzielona, temat zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts