gpolll Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 mam takie pytanie czy jet możliwe że przez piaskowca w akwarium jest mętna woda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 jeżeli zawierałby jakieś pyły to tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris8501 Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 proponuje wyjąc i dokładnie przepłukać pod ciśnieniem kamienie możliwe ze to osad ze skałki mąci wodę.a ile już masz taka wodę _________ 112 l Obsada: 4 skalar 20 neon innesa 5 danio 2 molinezja 2 kirysek panda 2 bocja wspaniała 3 glonojady Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpolll Posted January 9, 2009 Author Share Posted January 9, 2009 niedawno zmieniłem całkiem wodę i dokupiłem piaskowiec i od tej pory tak się dzieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapiq99 Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 no to teraz zbiornik dojrzewa więc to zmętnienie jest jak najbardziej naturalne, całej wody się nie zmienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpolll Posted January 9, 2009 Author Share Posted January 9, 2009 wiem ale musiałem bo miałem nieszczelne akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapiq99 Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 to trzeba zawsze odlać troche starej wody gdzieś do wiadra zawsze to przyspieszy adaptacje zbiornika, mam nadzieje że Twoje rybki to przetrwają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 A woda w ogóle odstana była? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelhodowca Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Wypukaj pod wrzątkiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpolll Posted January 12, 2009 Author Share Posted January 12, 2009 wrzątek nic nie daje próbowałem kilka razy ale za każdym razem zachodzi z niego taki drobny pyłek Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 z piaskowcem tak bywa wygotuj w wodzie z sola i wyszoruj szczotka gdy piaskowiec jest z młodego pokładu w kopalni to tak się dzieje mam czesty z tym problem jak klient chce oczko z piaskowca i sam go sprowadza Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpolll Posted January 13, 2009 Author Share Posted January 13, 2009 wielkie dzięki za wszystkie rady wypróbuje jeszcze ta ostatnia a jak nic z tego nie wyjdzie to porostu zmienię wystrój akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts