miguelcarlos Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Witam, Chciałbym żebyście pomogli mi ustalić obsadę do nowego 240l akwa ogólnego w którym chciałbym hodować pielęgniczki. Najlepiej gdyby nie był to jeden rodzaj stąd moje pytanie jakie gatunki mogą być trzymane razem i wystarczy dla nich miejsca w tym litrażu. Następnie jakie inne rybki do tego.Jakiś gatunek ławicowych + myślałem o otoskach i kiryskach + coś do zjadania glonów o ile otoski sobie z tym nie radzą (chyba ze coś strasznie pomyliłem i one nie jedzą glonów...) Ewentualnie coś jeszcze? Pozdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Kostur Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Zamiast otosków Zbrojniki. Kiryski 15x Pstre / Spiżowe Pielęgnice : Meeka Kakadu Zebry ( ! Bardzo Agrestwne ! ) do jednogatunkowego lub z innymi dużymi Pielęgnicami. Broń Dobry Boże - nie kupuj Severumów ! ( Mój kolega miał z Meekami, po 1 dniu zostały zagryzione ) Skalary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miguelcarlos Posted August 29, 2010 Author Share Posted August 29, 2010 Myślałem o raczej mniejszych pielęgniczkach czyli coś z zestawu: P. Agassiza P Kakadu P.Boliwijska P.Panda P. Ramireza P Trójpręga ewentualnie Pielęgnica Miodowa Które z nich nie będą sobie przeszkadzały i w jakich ilościach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Kostur Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Kadadu 2+6 Ramireza 2+2 Trójpręga 3+6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilvdono Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 A ja polecę trochę malawi: Pseudotropheus saulosi 2+4 Labidochromis caeruleus 2+3/4 Są to pyszczaki z rodziny pielęgnicowatych więc "czyste pielęgniczki" to to nie są, ale są bardzo kolorowe i urokliwe, wybrałem te jedne z najmniej agresywne możesz jeszcze do nich tak np. Pyszczak maylandia red red 2+3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts