miłosz Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 wszędzie pisz eże węgorki są drapieżne i nienadają sie do akwa woelo gatunkowego ale moje i wielu moich znajomych ma węgorki i są spokojne pisze że jeden to czysta agresja ja miałęm 1 przez miesiąc i nic wczoraj dokupiłem jeszcze 2 i skalary żyją i nie są pogdyzione tak samo jak inne zwierzaki wodne w moim akwa 4 skalary 3 węgorki 2 bocje wspaniałe 1 glonojad 1 sum indyjski 3 zatoczki 1 żaba 2 welonki i anielski spokuj czy węgorek jeszcze zacznie atakować inne ryby nie jestem pewien ale z moich obserwacii samiec ma pomarańczową linie na grzbiecie i jest dużo o dważniejszy nisz samica bez kreski na gdzbiecie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 A powiedz ile litrów ma Twoje akwarium? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miłosz Posted January 8, 2009 Author Share Posted January 8, 2009 85l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Po pierwsze: masz za małe akwarium na SKALARY a co mówić o węgorkach, po drugie Węgorek Dorasta nawet do 35 cm, więc sorry Link to comment Share on other sites More sharing options...
miłosz Posted January 8, 2009 Author Share Posted January 8, 2009 oki ale akurat za rok będe miał 300l i włożę dorosłe a małe moga być w takim akwa przecierz dużych okazów niemordował bym w takim akwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Ale Skalary się męczą a do tego 4. Welonki w ogóle nie pasują ( za małe akwa ) żebyś nie wiem co zrobił to nie dopasujesz tak żeby tym wszystkim rybkom co masz było dobrze. MUSISZ koniecznie zmienić obsadę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts