Gosia0408 Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Czy ktoś wie ile przeciętnie żyje ślimak Ampullarius ?? Ja mam swojego od półtorej roku i od tego czasu w moim akwarium nic się nie zmieniło , zawsze było z nim wszystko ok a od wczoraj leży do góry dnem na skorupie i nie chowa się do środka jak go położę normalnie to od razu znowu przewraca się na skorupę a na pewno żyje bo się porusza . Nie mam pojęcia co mu może być z rybkami jest wszystko ok . Link to comment Share on other sites More sharing options...
basia0406 Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Ampularie tak mają, że przez dłuższy czas pozostają nierchome, czasami pływają pod powierzchnią wody. Zresztą polecam ciekawą stronę o ampulariach, powinnaś tam Gosiu znaleźć odpowiedź na nurtujący Cię problem http://www.applesnail.net/content/multi ... polish.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gosia0408 Posted January 7, 2009 Author Share Posted January 7, 2009 Dzięki serdeczne . Jeszce nie znałam tej strony . Link to comment Share on other sites More sharing options...
basia0406 Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 kliknij tylko na to co jest na niebiesko od razu Ci wskoczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gosia0408 Posted January 7, 2009 Author Share Posted January 7, 2009 Dziękuje już przeczytałam , naprawdę bardzo szczegółowy opis . Pytałam się babki z Zoologicznego to to nie miała o niczym , tylko mi powiedziała że może on być stary a ile zazwyczaj one żyją nie miała pojęcia . Po prostu muszę go teraz obserwować co się z nim dzieje żeby nie zaszkodził rybką . Link to comment Share on other sites More sharing options...
basia0406 Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 A doczytałaś się, że długość ich życia zależy od temperatury wody? Ciekawe, sama nie miałam o tym pojęcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gosia0408 Posted January 7, 2009 Author Share Posted January 7, 2009 Tak czytałam o tym ja mam 26/27stopni C w akwarium , widocznie przyszedł kres na mojego Ślimaczka , i teraz muszę pilnować go i co się z nim dzieje synek mi się zapłacze bo to jego ulubieniec z akwarium nawet ma imię Skradacz . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts