ziomy111 Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Witam To mój pierwszy post tutaj to mam nadzieję, że piszę w dobrym temacie A więc mam problem takiego typu który najlepiej(chyba) rozpatrzyć na 2 sposoby ze względu na akwaria(450l i 960l): Zacznę może od tego 450l: Mam w nim 7 skalarów 2 trzciniaki (nie liczę glonojadów i kirysów, gdyż to oczywiste) i moje pytanie odnośnie brzmi czy jak dam neony do skalarów, nie wy zjadają mi ich najprościej rzecz biorąc... Każdy neon ma 3cm+(trzymam je teraz w innym akwa). O ile też trzciniaki ich nie zjedzą... Z góry dzięki za każde odp Pozdro P.S jakby było coś jeszcze nie jasne to na pewno dopowiem co trzeba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martha Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 Skalary mogą podgryzac neonki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted January 6, 2009 Share Posted January 6, 2009 A skalarki są duże? Znajoma miała skalary z neonkami. I było dobrze. Nie wiem dlaczego wszyscy mówią że skalary zjedzą neony, jedna osoba tak powiedziała i teraz każdy powtarza? Podejrzewam że jak skalary będą w dużej grupie to będą olewały neony. Tylko trzeba je karmić Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomy111 Posted January 6, 2009 Author Share Posted January 6, 2009 największy ma miedzy 10-13 cm wysokości dokładnie nie wiem bo go nie mierzyłem reszta jest mniejsza po 7-8 cm wysokości Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartexx Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 ja mam skalary z neonkami i skalary nie podgryzają neonków olewają je Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomy111 Posted January 7, 2009 Author Share Posted January 7, 2009 ok dzięki wszystkim mam nadzieję że będą się fajnie prezentować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romlas Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 ja mam młodą obsade skalarów i neonów....wszystko jest ok. skalarymają w głowie tylko oczko karmnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartexx Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 skalarymają w głowie tylko oczko karmnika hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
edziulka87 Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 U mnie też się dogadują... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris8501 Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 ja mam 20 neonków i 4 skalary jak do tej pory to ich nie ruszają, może dla tego że kupiłem je razem ze skalarami i się przyzwyczaiły ale kolega wpuścił właśnie 10 neonków i po 3 godz. nie było ani jednego _______________ akwarium 112 l 4 skalary 20 neon innesa 5 danio 2 bocja wspaniała 2 molinezja 2 kirysek panda 3 glonojady Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralph Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 No własnie lepiej daj wieksze rybki polecam pielegniczki ramireza lub agassiza bo skalary nic nie zrobia neonkom jak beda z nimi od małego dorosłe moga je nawet zjesc wiec lepiej tego nie rób pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Napewno nic się się nie stanie jak wpuścisz neonki ze skalarami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 jeśli są puszczone razem od początku to sie dogadaja a jeśli dołozymy póżniej neony to różnie może być Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris8501 Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 kolega ostatnio wpuścił neonki do dorosłych skalarów i niestety ale zjadły wszystkie Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekd72 Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 skalary regularnie będą wyjadać neonki ze stada Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomy111 Posted January 13, 2009 Author Share Posted January 13, 2009 mam jednego już odizolowanego neona chorego na chorobę neonków inessa :/ poczekam jeszcze z 2 tyg gdy zebry będą w innym akwa i sprawdzimy (neonek i tak zginie i tak a przyczyni się nauce ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts