Użytkownik Heniutek Posted January 2, 2009 Użytkownik Share Posted January 2, 2009 Myślę, że wewnętrzny powinien wystarczyć. Kubełkowy jest najlepszy, ale są dosyć drogie. Taki może: http://www.kirysek.pl/filtr-sera-p-197.html?cPath=6 Oczywiście nie jest to reklama. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 W/g mnie filtry zewnętrzne są bardziej wydajne i mniej uwagi wymagają. Ale poczekaj na opinie innych. Ale jakby co to idziesz do sklepu zoologicznego i mówisz że chcesz filtr do np.100 litrowego akwa i żeby Ci doradził co najlepiej wybrać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 No to jak dla mnie oczywiste że zewnętrzny lepszy. Masz swobodny dostęp itp, ale tez są wydajniejsze - ale zesztą kto by do np. 500l pakował wewnętrzne..? Musi być najlepszy :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyss97 Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 a powiedzcie mi taka rzecz.....mam akwarium o wymiarach 60x40x30 i chce wlasnie te ryby tak przelozyc , mam grzalke i filterek wewnetrzny ale on nedzie do tametego akwarium za slaby i mam takie pytanie--jaki jest najlepiej filtr zalozyc? czy wystarczy taki np. kaskadowy czy np. wewnetrzny taki tez do 100litrow czy najlepiej kupic filtr zewnetrzny (kubelkowy). wiadomo ze zwenetrzny wiec spo5ro drozszy ale pytam was o wskazowki jaki jest najlepszy i czy ew. nie musi byc koniecznie ten drogi zewnetrzny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Na przyszlosc prosze o czytanie regulaminu i zakladanie JEDNEGO tematu w ODPOWIEDNIM DZIALE. I z kulturą prosze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
uzoon Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 nalezaloby sie ostrzezenie...co sadzisz NirWaniu?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Ostrzezenie przyznane. Tematy podzielone i odpowiednio polaczone w jeden sensowny.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts