_RastaMan_ Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Witam mam mały problem,zauwazylem przed chwila ze moje dwie krewetki hummel dziwnie sie zachowuja,tzn klada sie na boku zraz znów wstaja i takim szrpanym rychem sie poruszaja co moze byc nie tak czyzby sie zatruly.??mam jeszcze pare crystal red i one zachowuja sie normalnie.obsada to 3 wp 4cr i 3 hummel akwarium ma 30 l a karmie je pokarmem wlasnej roboty z gotowanych warzyw i ochotka. chemi zadnej nie stosuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agniesia01 Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Obsada? Litraż? Pokarm? Może jakaś (nie daj Boże) chemia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Larwy ochotki mają tendencję do wchłaniania i gromadzenia w organizmie wszelkiego świństwa - to bardzo ryzykowna karma dla krewetek. Obawiam się, że zatruły się jakimś związkiem metali. Podmieniłbym wodę i zmienił karmę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_RastaMan_ Posted May 21, 2010 Author Share Posted May 21, 2010 jutro własnie zamierzam zrobic restart.ale ochotka jest ze sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Ale ta ochotka przed trafieniem do sklepu mogła być wyłowiona zimą z miejskiego zbiornika retencyjnego (sam widziałem taki proceder) albo co gorsza z osadnika oczyszczalni... Przecież nie hoduje się ochotki na zapleczu sklepu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts