meyday1990 Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Do Low tech'a przymierzałem się od dłuższego czasu, podoba mi się odzwierciedlenie naturalnego klimatu Docelowo będzie to krewetkarium. Opis zbiornika: Podłoże: Ziemia z kretowiska + grys bazaltowy czarny Filtr: Elite Hush 5 Ogrzewanie: Grzałka Hailea 50W z termostatem Nawozy: jednorazowo do podłoża - kulki gliniano-torfowe + granulki FLORAN Oświetlenie: Gro-Lux T5 8W CO2: brak Fauna: Zwartka Backetta Zwartka Wendta odm. "Green" Moczarka Anubias Nana Anubias Barteri Dojdzie jeszcze mech Java, Flame na korzeniu Flora: Docelowo - 7 szt. Babaulti 4x Clithon Corona ok. 10 szt. świderków ( zredukuję ich liczbę ) Akwarium zalałem niedawno, czekam aż się rozrośnie. Oprócz mchu, mam zamiar dokupić trochę pistii lub limnobium. Parametry sprawdzę za ok. 3-4 dni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamakwarum.pl Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 a to tak można ziemię z kretowiska (taki zwykły piach?!) luzem nałożyć? Pytam bo sam szukam odpowieniego podłoża do roślinnego akwa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meyday1990 Posted May 8, 2010 Author Share Posted May 8, 2010 Można Wybrać trzeba tylko kamyki i trawkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts