ratay86 Posted April 15, 2010 Share Posted April 15, 2010 Witam. Właśnie zmontowałem swój pierwszy system do dozowania CO2 w akwarium. Akwarium 25l, a w obsadzie 7 małych neonków czerwonych i 8 krewetek red cherry Wiem, że neonki nie nadają się do tego litrażu, ale znalazły się tu tymczasowo, gdyż kumplowi się rozmnożyły i nie miał co z nimi zrobić więc podzielił się ze mną W najbliższym czasie powstanie coś większego specjalnie dla nich Wśród roślin, mam anubiasy, gałęzatkę, mchy: jawa, singapor i taiwan i konwalnik, który w weekend wylatuje na rzecz kolejnej porcji mchu jawajskiego I moje pytanie - czy jak zacznę dozować CO2 to czy nie stanie się coś moim zwierzakom? Czy może należałoby dorzucić jeszcze pompkę napowietrzającą, żeby nie doprowadzić do duszenia się rybek i krewetek? Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar_3103 Posted April 15, 2010 Share Posted April 15, 2010 Nie powinno się nic stać, ale na noc daj napowietrzacz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratay86 Posted April 15, 2010 Author Share Posted April 15, 2010 no niestety napowietrzacza nie mam :/ Myślisz że wystarczy, że wylot filtra skierowany jest na tafle wody, aby wprawiać ją w ruch i w ten sposób napowietrzać? Czy lepiej zainwestować w jakiś najtańszy napowietrzacz? A może na noc zminimalizować ilość bąbelków CO2 do minimum? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskar_3103 Posted April 15, 2010 Share Posted April 15, 2010 Na noc najlepiej odłącz bimbrownię, bo w nocy rośliny CO2 nie przyswajają, i ryby mogą się poddusić. A ruch tafli wystarczająco napowietrza wodę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Przemo] Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Usunąłem wszystkie posty z tego forum i postanowiłem go opuścić. Ekipa zarządzająca wie dlaczego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts