soviet100cz3 Posted December 24, 2008 Share Posted December 24, 2008 Barwnik Thomasa mi obgryzł ogon gupikowi i takiej czarnej rybce i go dałem do pojemniczka co się trzyma bojowniki i akwarium jakoś zywsze się zrobiło bo rybki się chowały a teraz pływają sobie więc mam je oddać do sklepu bo mam 2 takie tydzień temu kupiłem gościu wiedział że jakie mam inne rybki . Mam takie : 13x Neonki 2x Gupik parka 2x Gurami dwu plamisty 3x Pretnik pregowany I czy do tego mogę dokupić ze 3 bojowniki ? Dziękuje za odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 może powinieneś wymienić je na Ramirezy, napewno nie będą agresywne.... Możliwe też, że agresja jest spowodowana zachowaniem godowym.... poczekaj trochę 8-) Może będą małe Link to comment Share on other sites More sharing options...
soviet100cz3 Posted December 25, 2008 Author Share Posted December 25, 2008 Oddam je do zologa w sobotę (ps jest otwarte w sobote?_) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kita217 Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 mozesz dokupic bojowniki ale na jednego samca musza byc dwie samice! A z drugiej strony bojownik bedzie atakował ryby z długimi płetwami (zazdrość) pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
uzoon Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 napisz jakie masz akwa ile iltrow roslinnosc itp.bedzie latwiej pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
soviet100cz3 Posted December 25, 2008 Author Share Posted December 25, 2008 300L 4 roślinki żywe ale dobra bojowników nie kupuje a jak dałem osobno barwnik thomasa to neonki już nie pływają w stadzie tylko jak się im podoba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uzoon Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 300 litrow i trzymasz w nim gupiki neonki i pretniki??i tylko 4 roslinki??jesli chcesz zostac przy tej obsadzie to koniecznie dokup roslin.ale przy takiej pojemnosci zbiornika ja bym sie zdecydowal na jakies inne ryby ale to kwestia gustu Link to comment Share on other sites More sharing options...
soviet100cz3 Posted December 25, 2008 Author Share Posted December 25, 2008 300 litrow i trzymasz w nim gupiki neonki i pretniki??i tylko 4 roslinki??jesli chcesz zostac przy tej obsadzie to koniecznie dokup roslin.ale przy takiej pojemnosci zbiornika ja bym sie zdecydowal na jakies inne ryby ale to kwestia gustuStaram się jak mogę ale niektórzy pracują i do tego są święta więc kiedy to mam dokupić ? Dokupię jak będę miał 1 dzień wolnego w końcu i sklep będzie otwarty . Link to comment Share on other sites More sharing options...
uzoon Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 to była tylko rada-zrobisz jak uwazasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
soviet100cz3 Posted December 25, 2008 Author Share Posted December 25, 2008 i czemu neonki nie są w stadzie tylko pływają każda gdzie indziej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
uzoon Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 nie mam pojecia.mowisz ze wczesniej przed odizolowaniem barwnika ryby byly pochowane.teraz jak oddzieliles barwnika ryby dopiero zaczynaja poznawac akwa.ale to ze neonki nie plywaja w grupie to raczej nie jest objaw choroby Link to comment Share on other sites More sharing options...
soviet100cz3 Posted December 25, 2008 Author Share Posted December 25, 2008 No ale tak głupi wyglądają i w ogóle ryby jak by żywsze się stały pływają sobie po całym akwarium i moje pytanie czy mogę je oddać tam gdzie kupiłem tydzień temu ? bo gościu powiedział że mogą być . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewwa Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 i moje pytanie czy mogę je oddać tam gdzie kupiłem tydzień temu ? bo gościu powiedział że mogą być .Oddać je możesz... ale czy je przyjmą z powrotem to już inna kwestia 8-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
soviet100cz3 Posted December 25, 2008 Author Share Posted December 25, 2008 i moje pytanie czy mogę je oddać tam gdzie kupiłem tydzień temu ? bo gościu powiedział że mogą być .Oddać je możesz... ale czy je przyjmą z powrotem to już inna kwestia 8-)No ale skoro gościu wiedział bo brałem wszystkie ryby na raz to chyba powinien mi je przyjąć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewwa Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 to jak otworzą sklep to idź i się zapytaj, decyzja należy do sprzedawcy, niektórzy przyjmują inni nie. Dywagacja na ten temat na forum jest bezsensowna. temat zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts