sebasp12 Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 Chce założyć ten biotop, ale nie_mam za dużo informacji, szukałem długo w necie, ale nic nie znalazłem. Chodzi mi o BW, jaka temperatura, parametry, obsada, jakie oświetlenie. Wiem że ten biotop występuje w Azji i Australii (w razie czego mnie poprawcie) ale czy jest też w Afryce, bo chce mieć gurami. Pomocy. ahaed: ech Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 Gurami to chyba Azja.... poczytaj pierwszy temat w tym dziele viewtopic.php?f=104&t=13365 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 Chce założyć ten biotop, ale nie_mam za dużo informacji, szukałem długo w necie, ale nic nie znalazłem. Chodzi mi o BW, jaka temperatura, parametry, obsada, jakie oświetlenie. Wiem że ten biotop występuje w Azji i Australii (w razie czego mnie poprawcie) ale czy jest też w Afryce, bo chce mieć gurami. Pomocy. ahaed: ech W Australii? No to widocznie czegoś nie wiem. Black Water to biotop charakterystyczny dla dorzecza wielkich rzek Ameryki Południowej. W akwarystyce przyjmuje się, że BW mozna podciągnąć pod niektóre biotopy azjatyckie ze względu na zbliżone parametry pH/GH/KH. ale czy jest też w Afryce, bo chce mieć guramiNo to mi trąci Monthy Pythonem - co ma Afryka do gurami? ( z wyjątkiem buszowców) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szwedzik10 Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 jakbyś chodź trochę szukał, to byś wiedział gdzie to jest. http://www.Apisto.pl <- tam są opisy do BW ale Amerykańskiego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts