marten25 Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 kiedyś chodowałem hokejówki amazońskie, było naprawdę trudno je złapać siateczką, to był wyczyn złapać stadko w dobrze zarośniętej setce, jak chodowaliście jaką szybką rybcie to prosze o pomoc, bo mam troszke agresywne ryby i chcę dodoć do nich coś wściekle bystrego:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika15 Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 a jaki masz litraż i jakie to są "agresywne ryby"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 Najpierw musimy się dowiedzieć jaki litraż i jakie ryby w nim już są, bo inaczej nic nie da się podpowiedzieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marten25 Posted December 13, 2009 Author Share Posted December 13, 2009 300l pirania natterera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek86 Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 piranie ma i chce jakieś małe rybki żeby mógł na co popatrzeć..... nic małego nie możesz trzymać z piraniami.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marten25 Posted December 13, 2009 Author Share Posted December 13, 2009 no to się wielce mylisz mój drogi przyjacielu. he he. ale to nie jest temat o piraniach tylko o szybkich rybkach, prosze o pomoc , jakie waszym zdaniem rybki są szybkie? piranie nie interesują się drobnymi szybkimi rybkami bo nie chce im się tracić na nie energi, drobne rybki są oszczędzane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 według mnie i tak je zjedzą z czasem.... bardzo szybką rybką jest danio http://www.superakwarium.pl/danio-pregowany-id438.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilczyca Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 Kosiarki tez są bardzo szybkie. shem: jaka jest najszybsza i najzwinniejsza rybka wielkości gupika Link to comment Share on other sites More sharing options...
marten25 Posted December 15, 2009 Author Share Posted December 15, 2009 aktualnie z moimi piraniami pływa niezłe stadko gupików, zastanawiam się nad kupnem hokejówki amazońskiej, to dopiero dynamiczna rybka, tylko ciągle stopuje mnie to ze gupi strasznie szybko się rozmnażają, i bardzo dobrze się czują w tym baniaczku. przypuszczam, ze hokejówka pozbawi mnie narybku pawiego oczka:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
ann_wla Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 Ja mam w swoim akwa danio pręgowane. Według mnie zwinna, szybka a przede wszystkim bystra rybka. Wszędzie jej pełno. Oczywiście to ryba stadna a więc musiałbyś mieć więcej niż 2,3 sztuki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts