zeberka4 Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Mam zamiar uzupełnić akwarium jeszcze jakimis gatunkami krewetek w chwili obecnej mam 11red cherry Cobyście jeszcze doradzili? chciałabym zeby kolorowo troszkę było Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Mam zamiar uzupełnić akwarium jeszcze jakimis gatunkami krewetek w chwili obecnej mam 11red cherry Cobyście jeszcze doradzili? chciałabym zeby kolorowo troszkę było A w jakiej wodzie masz te RC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeberka4 Posted December 8, 2009 Author Share Posted December 8, 2009 Co masz na mysli w jakiej wodzie? Krewety sa w 200l baniaku,w przyszłości mcharium stopnie 25 stopni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Pewnie w mokrej To wpuszczaj jakie chcesz , tylko spójrz na tabele krzyżowań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Co masz na mysli w jakiej wodzie? Krewety sa w 200l baniaku,w przyszłości mcharium stopnie 25 stopni Wolałbym info o stopniach, ale niemieckich. I pH. RC łatwo adaptują się do wody o różnych parametrach, ale dobranie do nich gatunków, które dadzą ładny kontrast i nie będą się krzyżować, wbrew pozorom nie jest takie siup... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeberka4 Posted December 8, 2009 Author Share Posted December 8, 2009 Ok juz nie potrzebuje pomocy dziękuję zajrzałam do tabeli Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Pewnie w mokrej To wpuszczaj jakie chcesz , tylko spójrz na tabele krzyżowań. Daniel, nie należy wpuszczać Red Nose do ph 6, ani CR do ph 7,5. To tylko przykład. Więc pisanie "jakie chcesz" jest trochę lekkomyślne... Ok juz nie potrzebuje pomocy dziękuję zajrzałam do tabeli Tabela krzyżowań to sprawa drugorzędna. Ważniejsze są parametry wody, bo od tego zależy dobra kondycja, a nawet przeżywalność tych stworzeń. Wbrew pozorom większość krewetek jest bardziej wrażliwa, niż większość ryb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 To co nie należy to wiesz...... , ona i tak pewnie testów nie ma , to co jej przyjdzie z tego że powiesz że pH np. 7,5 i twardość taka i taka, że jest wrażliwa na fosforany itp itd . W sklepie uważasz że ktokolwiek bada pH przed wpuszczeniem towaru ? Sam nie wiem jakie mam pH w krewetkarium z neonami , otoskami , cr , rc , amano .itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts