daniiels Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Witam Was Jestem w czasie odbierania porodu od Gupika. Pomiędzy żywymi małymi trafiają się żółte jaja (jak by nie rozwinięte małe w woreczkach żółciowych). Czy są to już osobniki martwe, czy można je jeszcze odratować? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 To ryba jajożyworodna, nierozwinięta ikra itp cuda się zdarzają. Tylko ryby które "urodzi" żywe i pełni ukształtowane mają szanse na przetrwanie A samica gupika powinna mieć teraz przede wszystkim spokój, natura sama sobie poradzi a czym mniej ryba będzie się stresować tym lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 Ja bym powiedział że to nie cuda,niejednokrotnie już to widziałem,to bardzo częste u gupików że z samicy wylatują także nierozwinięte "jaja" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brevis14 Posted December 9, 2009 Share Posted December 9, 2009 Tak to się często zdarza ich już nie ma szans na uratowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts