jeronimo Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 No wiec kupiłem korzeń który już był w sklepowym akwarium (czyli nie suchy) jakiś miesiąc u mnie przeleżał w akwarium i wiadrze (większość czasu spędził w chlorowanej wodzie w wiadrze, bo trochę brudził). od ponad tygodnia jest już w akwarium gdzie wlewałem biostarter (SERA NITRIVEC) no i teraz wygląda tak: co to jest? jakaś pleśń? może to przez ten biostarter.... Nie chciałbym go wygotowywać bo już IMHO był przystosowany do akwarium no i mam ładnie przyczepione anubiasy do niego. P.S. w akwarium nie ma ryb akwarium jest w trakcie dojrzewania - tu sa odczyty viewtopic.php?f=43&t=13391 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeberka4 Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 viewtopic.php?f=46&t=13460&p=123391#p123391 zobacz mam ten sam problem ahaed: poprawiłem Ci link Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeronimo Posted December 7, 2009 Author Share Posted December 7, 2009 kurde a juz myslalem ze jest dobrze spreparowany bo przez tyle czasu bylo oki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted December 7, 2009 Administrator Share Posted December 7, 2009 U Ciebie wydaje mi się, że wystarczy go porządnie wygotować w solance. Z tego co napisałeś, wnioskuję, że pleśń musiałeś podłapać na nim albo jeszcze w sklepie albo jak już leżał w wiadrze. Korzenie ze sklepu czasami warto wygotować dla pewności . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosiarkapospolita Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Kupiłem korzeń w sklepie gotowy od razu do włożenia do akwarium tylko zalać wrzątkiem i tak postąpiłem lecz korzeń pływa . Co zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator ahaed Posted December 7, 2009 Administrator Share Posted December 7, 2009 viewtopic.php?f=7&t=11051 oraz viewtopic.php?f=7&t=11052 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeronimo Posted December 7, 2009 Author Share Posted December 7, 2009 U Ciebie wydaje mi się, że wystarczy go porządnie wygotować w solance. Z tego co napisałeś, wnioskuję, że pleśń musiałeś podłapać na nim albo jeszcze w sklepie albo jak już leżał w wiadrze. Korzenie ze sklepu czasami warto wygotować dla pewności .wyczyściłem mechanicznie pod ciepłą woda no a cześci na której nie ma roślin zlałem wrzątkiem.... jak za parę dni zacznie znowu się pojawiać to będę musiał wygotować pleśń szkodzi rybą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts