Jump to content

korzen z czyms, pleśń?

Recommended Posts

No wiec kupiłem korzeń który już był w sklepowym akwarium (czyli nie suchy)

jakiś miesiąc u mnie przeleżał w akwarium i wiadrze (większość czasu spędził w chlorowanej wodzie w wiadrze, bo trochę brudził).

od ponad tygodnia jest już w akwarium gdzie wlewałem biostarter (SERA NITRIVEC) no i teraz wygląda tak:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

co to jest? jakaś pleśń? może to przez ten biostarter....

Nie chciałbym go wygotowywać bo już IMHO był przystosowany do akwarium no i mam ładnie przyczepione anubiasy do niego.

P.S.

w akwarium nie ma ryb

akwarium jest w trakcie dojrzewania - tu sa odczyty viewtopic.php?f=43&t=13391

• Administrator

U Ciebie wydaje mi się, że wystarczy go porządnie wygotować w solance. Z tego co napisałeś, wnioskuję, że pleśń musiałeś podłapać na nim albo jeszcze w sklepie albo jak już leżał w wiadrze. Korzenie ze sklepu czasami warto wygotować dla pewności ;) .

U Ciebie wydaje mi się, że wystarczy go porządnie wygotować w solance. Z tego co napisałeś, wnioskuję, że pleśń musiałeś podłapać na nim albo jeszcze w sklepie albo jak już leżał w wiadrze. Korzenie ze sklepu czasami warto wygotować dla pewności ;) .

wyczyściłem mechanicznie pod ciepłą woda no a cześci na której nie ma roślin zlałem wrzątkiem.... jak za parę dni zacznie znowu się pojawiać to będę musiał wygotować :(

pleśń szkodzi rybą?

Share

• Create New...